Cum să scrii un CV

CV-ul tău poate face diferența dintre a primi locul de muncă dorit sau a aștepta în zadar un răspuns de la angajator, așa că este esențial să îl perfecționezi și să te asiguri că abilitățile tale profesionale sunt expuse în cel mai bun mod posibil.

Deși formatarea și design-ul unui CV poate varia în funcție de domeniu sau preferințe personale, există câteva cerințe standard care nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Citește următoarea listă pentru a ști sigur că CV-ul tău este bine scris:

1) Date de contact

Este important să incluzi datele de contact în CV-ul tău. Cum altfel te vor contacta angajatorii dacă doresc să programeze un interviu? O adresă poștală nu este întotdeauna necesară, dar este o idee bună să incluzi un număr de telefon și adresa de e-mail (folosește un email cu o denumire profesionistă, preferabil numele tău complet).

2) Titlu

La începutul documentului, scrie o scurtă declarație care evidențiază cine ești și ceea ce poți oferi. Acest lucru ar trebui să sublinieze aptitudinile și calitățile pe care le ai la locul de muncă, iar această scurtă descriere va stabili dacă destinatarul citește restul CV-ul tău.

3) Experiență

Unul dintre scopurile principale ale CV-ului tău este acela de a împărtăși experiența ta de muncă. Lista trebuie să includă locurile de muncă anterioare, în ordine cronologică inversă, concentrându-te pe ultimii 10-15 ani, în cazul în care cariera ta se întinde mai mult decât atât.

Pentru fiecare post trebuie să incluzi numele companiei pentru care ai lucrat, perioada de angajare, poziția pe care ai avut-o, precum și orice responsabilități / realizări pe care le-ai avut acolo.

4) Educație

Când vine vorba de educație, nu este necesar să listezi întreaga istorie de învățământ. Concentrează-te pe ultima diplomă obținută, de exemplu, dacă ai terminat o facultate.

Nu uita să notezi specializarea obținută, facultatea unde ai învățat și anul în care ai absolvit.

5) Abilități

Notează orice aptitudini pe care le ai și care crezi că ar fi relevante pentru locul de muncă la care aplici.

6) Extra

În această secțiune se pot enumera orice licențe / certificări / premii pe care le-ai obținut. De asemenea, ai putea să incluzi link-uri către conturile tale de social media (dacă le folosești profesional), blog sau portofoliu.

7) Formatarea

CV-ul nu trebuie să fie prea lung, așa că, încearcă să îl încadrezi în 1-2 pagini. O modalitate bună de formatare a CV-ului se află în punctele bullet, deoarece acest lucru permite angajatorilor să răsfoiască și să se concentreze pe toate informațiile relevante. Prin includerea cuvintelor cheie, șansele ca CV-ul tău să fie ales cresc exponențial.

8) Gramatică

Asigură-te că ai corectat și verificat CV-ul, pentru a elimina eventualele greșeli de ortografie sau gramaticale. Roagă pe cineva cunoscut să îți citească CV-ul pentru a fi sigur că nu ai ratat nimic. Evită folosirea limbajului de argou în CV și folosește o mulțime de verbe care transmit acțiune.

Abonează-te la newsletter

Fii mereu la curent cu noile noastre oferte de muncă și servicii dedicate.

Contactează-ne acum!

Nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare sau sfaturi.

0726 - 411 - 868
Urmărește-ne pe social media

Intră în comunitatea Psihologic HR accesând rețeaua de socializare preferată: