Cum să combați lipsa de entuziasm la locul de muncă

Statisticile arată concret faptul că angajații neimplicați afectează în mod critic performanța unei organizații. Faptul că este vorba de peste 60% dintre ei face ca situația să fie cu atât mai dramatică.

Acest scurt articol este menit să aducă în discuție 3 aspecte pe care le poți avea în vedere dacă întâmpini fiecare zi la birou cu plictiseală și demotivare.

1. Reanalizează alegerile din sfera profesională

De cele mai multe ori, ceea ce ai considerat că e definitor la începutul traseului profesional se schimbă complet după câțiva ani de muncă. Poate că între timp ai găsit un alt domeniu care îți place, o altă pasiune sau poate ești doar plictisit de actualul loc de muncă. Indiferent care este motivul tău, trebuie să reții că îți poți găsi oricând un nou loc de muncă unde să te simți mulțumit.

2. Încearcă să înțelegi care este rolul tău în companie

Rutina zilnică îți poate aduce, foarte ușor, gânduri negative și neproductivitate. Poți ajunge să crezi că ceea ce faci tu nu este important și acest lucru ajunge să aibă un impact negativ asupra stimei de sine și asupra capacității de auto-motivare. De acea este recomandat ca înainte să aștepți după recunoaștere și valorificare din partea celor din jur, încearcă să înțelegi ce contribuție ai la realizarea obiectivelor organizației.

3. Găsește o echipă / companie din care să îți facă plăcere să faci parte

Lipsa de motivație și entuziasm poate fi o consecință a faptului că a venit momentul să faci o schimbare profesională. Cel mai important aspect de reținut este că trebuie să fii mândru de ceea ce faci și de oamenii cu care colaborezi. Evaluează tot timpul acest aspect atunci când aplici pentru alte posturi.

Abonează-te la newsletter

Fii mereu la curent cu noile noastre oferte de muncă și servicii dedicate.

Contactează-ne acum!

Nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare sau sfaturi.

0726 - 411 - 868
Urmărește-ne pe social media

Intră în comunitatea Psihologic HR accesând rețeaua de socializare preferată: